Del två är färdig

En helt underbar sommar med mycket soltimmar har gjort jobbet möjligt, att under bar himmel och endast gräsmattan som golv, utföra en traktordelning, en bedrift bara det. Att dessutom bygga en adapterplatta med precision inom 0,5 mm & att passa in en Cheva-åtta i traktorn. Ja-men du hör hur det låter... Går det?


Ja Det Går! Mitt motto för detta projektet är ju som bekant (finna att läsa under profilen för Da Man)


Det ska gå
det ska gå
det ska gå
DET SKA GÅ!
Om inte;
-Går det ändå.
Nu har jag mekat på mina nya headders och ställt på enmeterspiporna så den ser ut som en veterantraktor igen, fast den uppmärksamme ser att den inte är orginal. LJUDET är inte original - kan jag lova, den låter potent, går som ett skållat troll fast är ändå lättkörd. Mycket trevlig upplevelse. Har dock bara kört på (sönder) vår gräsmatta. Se film på tuben, sök Da Man kör traktor.
Jag längtar till att få sträcka ut den på en stor åker. En Volvo T31 är femväxlad utan hög/låg växlar, med V8:an så kan jag starta på 4:an! Femman kan jag lägga i så snart traktorn börjat rulla. Otroligt vrid - kan köra på tomgången med femmans växel å bara gasa på, utan protester från motorn... Nästa sommar skall den plockas ned till viss del för att då skall jag montera på detaljerna (lampor, reglage, elsystem, mätare o.dyl.) Sista bilden för del två sätter paus på bloggen för nu. Men i vinter skall jag jobba med inlägg du hittar via de blå "knapparna" längst upp på bloggen. Väl mött//DaMan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0